Nytt ledarskap i Bergkvist Molander AB

Pressmeddelande 2015-08-30

Idag höll Bergkvist Molander AB sin tredje ordinarie bolagsstämma. På stämman valdes Pernilla Jönsson in i styrelsen och får även axla rollen som styrelseordförande under kommande verksamhetsår.

”Som entreprenör behöver man veta när det är dags att lämna över ledarskapet till någon som kan skapa ordning och reda. I början av ett bolags existens handlar mycket om entreprenörskap, nya idéer och snabba ad hoc-beslut. Nu när vi vuxit och börjar få en stabil verksamhet känns det tryggt att lämna över till Pernilla som med sin erfarenhet från att leda stora organisationer på nationell nivå kommer bidra med mycket positivt i bolaget.” säger Therése Molander, delägare och tidigare styrelseordförande.

Pernilla Jönsson har en juristexamen från Lunds universitet och har styrelseerfarenhet från bland annat Saco Studentråd och Juseks förbundsstyrelse.

”Bergkvist Molander befinner sig i en spännande utvecklingsfas. Att få vara med och bygga ett starkt team som kommer ta bolaget framåt och växa i såväl nuvarande som nya verksamheter blir en väldigt rolig utmaning. Personerna som är engagerade i bolaget bidrar med mycket energi och inspiration och jag tror att mina kompetenser kompletterar övriga styrelseledamöter väl.” säger Pernilla Jönsson.

På stämman valdes även Martin Svensson in i styrelsen och antalet ledamöter ökar därmed från tre till fem. I styrelsen sitter förutom Therése Molander, Pernilla Jönsson och Martin Svensson även Anna Bergkvist och Lotta Wiklund Hedin. I samband med styrelsevalet blev även Jönsson, Svensson och Wiklund Hedin delägare i bolaget. Den grundande duon Bergkvist och Molander behåller dock en betydande ägarmajoritet. Bergkvist fortsätter som VD för bolaget.

– – – – –

För mer information, kontakta Pernilla Jönsson på telefon 073-645 00 38 eller Anna Bergkvist på telefon 070-284 84 12.